Remschijven & Remblokken vervangen

Tijdig uw remblokken vervangen

Twijfelt u over de staat van uw remmen? Kom dan gerust langs bij onze werkplaats in Erpe-Mere voor een gratis en vrijblijvende remblok- of remschijfcontrole!

Wanneer remschijven of remblokken Peugeot of Citroën vervangen?

Wanneer de remschijven van uw Peugeot en Citroën de minimale dikte bereikt hebben, kromgetrokken zijn of veel haarscheurtjes vertonen, zijn deze aan vervanging toe. U kunt dit merken tijdens het remmen. De auto remt minder goed af omdat de wrijving tussen de remschijf en de remblokken minder wordt. Het kan zelfs voorkomen dat de auto bij het afremmen gaat trillen. Dit betekent dat de remschijven van uw Peugeot of Citroën aan vervanging toe zijn! Kom daarom naar PCA Merkspecialist van der Sijpe in Erpe-Mere.

Er is geen vaste periode voor het vervangen van uw remschijven of remblokken. Enkele auto’s beschikken over een waarschuwingslampje op het dashboard. Wanneer dit lichtje op uw dashboard gaat branden is het belangrijk dat u uw remschijven of remblokken zo spoedig mogelijk laat vervangen. Langer doorrijden, al vanaf meer dan 1.000 kilometer, betekent dat u uw auto onherstelbaar beschadigd.  Na vervanging van de remblokken, moeten ze “ingereden” worden: Het is dan belangrijk om hard remmen tijdens de eerste 50 kilometers te vermijden.

Denkt u dat de remschijven of de remblokken van uw auto aan vervanging toe zijn? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende prijsopgave!

Belang remvermogen voorzijde

70% van het remvermogen van uw Peugeot of Citroën komt van de voorremmen. Daarom is het belangrijk dat de remschijven aan de voorzijde van uw Peugeot en Citroën altijd in goede conditie zijn. Rijdt u stevig door en trapt u vaak flink op de rem, dan zijn de remschijven eerder aan vervanging toe. Wacht hier niet te lang mee, door lang te wachten brengt u niet alleen uw eigen veiligheid in gevaar, maar ook die van uw medeweggebruikers. Laat daarom uw remmen tijdig controleren door de PCA Merkspecialist van der Sijpe in Erpe-Mere.
Wij helpen u snel de weg weer op!

Remschijven Opel vervangen Erpe-Mere

 

 

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

053803970 info@garagevandersijpe.be
Vragen of afspraak maken?

Bel 053803970

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×